Tijd om je beste oranje outfit uit de kast te trekken, want Koningsdag komt eraan! Zaterdag 27 april kleurt Hilversum oranje en vieren we met z'n allen de verjaardag van onze koning. Ga met het gezin naar het Dudokpark en de kermis of met je vrienden uit je dak op de vele feesten in het centrum. Kun je zo lang niet wachten? Vrijdag 26 april begint het feest al tijdens Koningsnacht. Ontdek onze tips voor Koningsnacht en Koningsdag in Hilversum. Waar vier jij de verjaardag van de koning?

26 april: Koningsnacht

Koningsnacht in Hilversum

Centrum
vanaf 19:00 uur

Proost al op de koning tijdens Koningsnacht in hartje Hilversum. Zo staat de Groest op zijn kop tijdens King of the Hills, laat Fusebox de stoppen doorslaan op 't Weversplein en kun je losgaan op de perfecte mix van indieklassiekers en edgy undergroundparels tijdens Kiss All Hipsters. 

Ontdek Koningsnacht in Hilversum

27 april: Koningsdag

Dudokpark

Dudokpark
10:00-17.30 uur

Koningsdag vier je met je gezin in het Dudokpark. Kinderen kunnen zich vermaken zich met kinderattracties, zoals bungeejumpen, springkussens, aquabootjes en een zweefmolen. Er zijn ook allerlei workshops en andere leuke activiteiten te doen. Voor ieder wat wils!

Check het volledige programma

Beklim de toren van 't Raadhuis

Dudok Architectuur Centrum
11:00-15.00 uur

Ga mee met een gids van het Dudok Architectuur Centrum met een 30 minuten rondleiding door het Raadhuis. Je eindigt op de top van de 45-meter hoge toren. Zo zie je héél Hilversum in oranje sferen feest vieren!

Ik beklim 'm wel!

Naar de vrijmarkt

Centrum
6:00-18:00 uur

Heb jij je zolder en de schuur al opgeruimd? De vrijmarkt is het perfecte moment om van je oude spullen af te komen én zo een leuk zakcentje te verdienen. Of, als je geen zin hebt om zelf op een kleedje te gaan zitten, de kans om een nieuw item te scoren voor weinig geld. 

Waar liggen die kleedjes?

Rondje kermis

Marktplein
vanaf 10.30 uur

Met spannende, leuke en grappige attracties voor jong en oud. Van zoete suikerspinnen en een reusachtige zweefmolen tot eendjes hengelen voor de kleintjes. Welke attracties durf jij aan?

Doe mij maar zo'n rondje!

Koninklijk uit met kids

Centrum
vanaf 10:00 uur

Met je kids Koningsdag vieren in Hilversum? Op het Dudokpark barst het feest los voor alle kinderen van de stad met leuke activiteiten. Loop een rondje over de vrijmarkt en leef je uit in de spannendste attracties op de kermis.

Koningsdag met kids in Hilversum

Koninklijk uit met vrienden

Centrum
vanaf 12:00 uur

Ga met je vrienden uit jullie dak tijdens een van de vele feesten in het centrum van de stad. Zing mee met de grootste hits op de Groest en 't Weversplein, sjoel en knoei erop los bij The Skiff of drink een lekker biertje bij Roast. 

Koningsdag met vrienden in Hilversum

Meer Hilversum ontdekken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de uitmail